Skip to content

Går mann av huse for å feire homojul

  4500 har sikret seg billetter til Oslo fagottkors julekonserter i Lilleborg kirke neste uke. – Homojul er morsommere enn heterojul, mener produsent og tenor Steinar Svendsen.

  Koret har hatt jevn stigning i antall publikum helt siden starten for 10 år siden. Men 2014 har vært helt spesielt. Alle billettene til juleshowene God jul og fagott nyttår var revet bort flere uker før premieren, og koret har derfor til og med lagt ut billetter til generalprøven for salg.

  – Det er ekstra hyggelig at det tar sånn av i år. Julekonsertene er vår store stolthet. Årets utgave er attpåtil selve finalen på vår tiårsjubileumsfeiring, sier Svendsen.

  Feiringen har vært lang og heftig. Det begynte med huskonserter rundt om i landet for å finansiere en turné til Sydney Opera House sammen med Ingrid Bjørnov. Deretter fulgte bursdagsshowet Happy Birthday! på Chat Noir i sommer, og nå er fagottene klare til å feire homojul.

  Skiller seg fra heterojula

  – Homojul er jo mye morsommere enn heterojul! Familiekonstellasjonene er ikke selvsagte eller fastlåste. Kjønnsrollemønstre brytes. Tradisjoner får seg en trøkk. Feiringen antar nye dimensjoner! Det blir faktisk mer av alt, forklarer Steinar Svendsen.

  Fagottene er ikke redde for å spille på mange strenger. Selvfølgelig er det fest og moro som står i sentrum, men det blir også tid til ettertanke og refleksjon.

  – Men vi dveler ikke ved det triste.. Ingen hos oss rekker å lulle seg inn i  elendighet før det kommer noen og jager vekk sentimentaliteten med en dæsj virkelighetsorientering og en pose glitter, betrygger han.

  I årets forestilling byr Oslo fagottkor på ballett, forskning, internasjonal jul, moderne dans, tradisjonsrik korsang og naturligvis et julespill.

  – Det har blitt en tradisjon. I fjor fikk vår versjon av Reisen til julestjernen god mottakelse. I år håper vi publikum åpner sine hjerter og sinn for den rørende historien om Scrooge i den Dickens-inspirerte  A Christmas Carol…a.

  Dirigent: Therese Kinzler Eriksen
  Koreografi: Tomas Glans

  Pressekontakt: Andreas B. Johansen: 90603496